Skip to main content

In the spotlight: Porro, een Italiaans merk dat bekend staat om zijn elegante design en hoogwaardige kwaliteit. Het familiebedrijf Porro, ontstaan in 1925, voert sindsdien hun unieke filosofie, ambachtelijke traditie en geavanceerde productietechnologie door in al hun luxueuze designproducten. Wij laten u graag kennismaken met Porro.

Porro, Italiaanse kwaliteit designmeubelen

Porro is ontstaan in Brianza. Een plaats die bekend staat om de kwalitatieve Italiaanse meubelen. In het hart van dit gebied gaven de broers Giulio en Stefano Porro in 1925 hun eerste workshop over de productie van meubels in de oude stijl geproduceerd voor de Milanese burgerij. Door de jaren heen hebben verschillende generaties en ontwerpers Porro gebracht tot het merk dat het nu is. In de jaren tachtig is de samenwerking met Piero Lissoni tot stand gekomen. In deze periode heeft hij belangrijke producten voor Porro ontworpen, zoals tafel Ferro, wat nog steeds een bestseller is.

Handwerk met kwaliteit

Het productieproces van de meubelen van Porro bestaat uit verschillende stappen. Het begint allemaal met het design. Daarna volgt de keuze van het juiste hout voor het meubelstuk. Porro is één van de weinige bedrijven die zijn productie aanpast om klanten een uniek product te verkopen. Een product dat laat zien dat Porro handwerk beheerst en expertise laat zien die afhankelijk is van een langdurige traditie. Een natuurlijk ogend product verrijkt met industriële verwerken van een ontwerp. Hierna volgt het schilderen van het meubelstuk. Schilderen wordt binnen het bedrijf uitgevoerd om te zorgen voor de best mogelijke toon en kwaliteit. Na het schilderen volgt de laatste productiestap, het meubelstuk monteren om de kwaliteit te controleren waardoor de visie van Porro wordt gegarandeerd.

Messcherpe designs

De ontwerpers van Porro, Piero Lissoni, Jean Marie Masaud en Christophe Pillet, tekenen messcherpe designs, retro-futuristisch concepten en creatieve interieuroplossingen. De exclusieve concepten van Porro zijn zeer divers maar innovatief in vorm, materiaalgebruik en ontwerp. De designmeubelen zijn elegant strak, verfijnd en kenmerken zich door de perfecte verhoudingen, een mooi en verrassend lijnenspel. Porro staat voornamelijk bekend om de moderne kastsystemen.

Porro bij NOORT interieur

De collectie van Porro bij NOORT interieur bestaat uit tafels, stoelen, accessoires en bedden, zoals het Sadoru bed. Het Sadoru bed van Porro is hoog en stevig en heeft een niet al te diep hoofdbord. Hierdoor past Sadoru in iedere slaapomgeving. Bent u benieuwd naar de complete collectie van Porro? Kom langs in onze showroom en ervaar de elegant designs van Porro zelf. Wilt u ook een interieuradvies onze interieurontwerpers? Maak dan een afspraak!

× Heb je een vraag?