skip to Main Content
Nieuwe Minotti Collectie

Presentatie nieuwe Minotti design-collectie tijdens Salone del Mobile.Milano 2019

Salone del Mobile, de grootste designbeurs van de wereld, vindt jaarlijks plaats in Milaan. Ook dit jaar waren de designers van NOORT interieur op de beurs aanwezig om inspiratie op te doen. Tijdens Salone del Mobile presenteren verschillende merken hun nieuwe design-collectie, waaronder Minotti.

Nieuwe Minotti collectie bij Salone del Mobile.Milano

Tijdens Salone del Mobile was een ruimte van 2000m² ingericht met alle meubels uit de nieuwe collectie van Minotti. Het design van de ruimte tijdens Salone del Mobile.Milano was ontworpen om het idee van een open living te geven waar men kan ontspannen, bijpraten of dineren.

Nieuwe collectie, een nieuwe visie

Het jaar 2019 betekent voor Minotti een nieuwe visie. Een nieuwe visie waarbij in het interieurontwerp verschillende stijlen met elkaar worden gecombineerd door te werken met ontwerpers met verschillende culturele achtergronden, die harmonieus onderdeel zijn van het “Minotti project”, gecoördineerd door Rodolfo Dordoni. De nieuwe visie is duidelijk terug te zien in het geweldige architectonische ontwerp van de nieuwe Minotti collectie. De opvallende, nieuwe stijl creëert dynamische lijnen. Daarnaast is het kleurenpalet van de nieuwe collectie elegant en opvallend. Ook wordt gebruikt gemaakt van nieuwe stoffen en leersoorten.

Introductie zitsystemen van Minotti

In de nieuwe collectie lanceert Minotti o.a. drie nieuwe zitsystemen, namelijk: Daniels, West en Angie.

  • Daniels, ontworpen door Christophe Delcourt, is vergelijkbaar met een landschapsontwerpproject waarbij zorgvuldig is nagedacht over combinaties van elementen. Deze combinaties creëren een nieuwe huiselijke omgeving, waarbij de woonruimte een nieuwe ‘look’ krijgt. Innovatief en echt origineel. Dat is Daniels.
  • West, ontworpen door Rodolfo Dordoni, wordt gekenmerkt doordat hij geen gebruik maakt van rechte lijnen en kubistische vormen. De elementen met ergonomische rugleuningen van leer zijn het aandachtpunt van West. West is beschikbaar in een vijfhoekige of zeshoekige vorm, waarmee de compositieopmaak van de woonkamer te doorbreken is.
  • Angie, de nieuwe samenwerking van 2019 met GamFratesti-studio. Zij hebben een aantal stoelen en fauteuils ontworpen die worden gekenmerkt door het leer aan de buitenzijde van de fauteuil. Het vormt een vleugel die de fauteuil als het ware omarmt. Het frame wordt gedragen als een sculptuur. Daarnaast stralen de zitting en rugleuning zachtheid uit door het gebruik van de stof. De Angie fauteuil oogt uniek en is een echte eyecatcher in uw huis.

Nieuwe collectie Minotti bij NOORT interieur

Benieuwd naar alle meubelen uit de nieuwe Minotti collectie? Kom langs in onze showroom en ervaar zelf alle meubelen en de visie van Minotti achter de nieuwe collectie. Of neem contact op om een afspraak te maken.

Back To Top